Cilt lekeleri, özellikle yaz dönemi sonunda veya tatil sonralarında pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir cilt sorundur. Bu sorunun azaltılması adına hazırladığımız içeriğimizi okuyarak leke giderici krem önerileri ile cildinizdeki lekeleri azaltabilir ve daha aydınlık bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yüz leke giderici krem olarak da tanımlanan kozmetik ürünler, içerik olarak cildi soyucu etkiye sahiptir. Bu yüzden ciltte yaşanan sorunlar için bir çözüm yolu olarak görülür.

Leke Giderici Kremlerin Faydaları Nelerdir?

Cilt sorunları dönemsel olarak farklılık gösterebilir yada kişilerin cilt lekeleri aynı nedenleri taşımıyor olabilir. Yaşlanma belirtileri, koyu lekeler, renk tonu eşitsizliği, sivilce izleri gibi farklı cilt sorunları yaşanır. Ancak bu sorunları gidermek ya da azaltmak kremlerle mümkün olabilir.

Leke kremleri cilt bakım kremi olarak da tanımlanabilir. Kullanılan bu kremlerin kullanımı oldukça önemlidir. Ciltteki sorunlar kahverengi lekeler, siyah noktalar ya da sivilce izleri olarak ayrılırken kremler de bu sorunlara göre sınıflanabilir. İşte sınıflandırılan kremlerin faydaları:

  • Cilt tonunun eşitlenmesini sağlar.
  • Cilde nem kazandırır.
  • Ciltte oluşan lekeleri gidermeye yardımcı olur.
  • Estetik olarak iyi hissetmeniz için bir nedendir.

Leke Giderici Krem Önerileri ile Temiz Bir Cilde Merhaba!

Leke giderici kremlerin faydaları konusunda bilgi verdik, fakat her leke giderici krem cildimize uygun mudur? İşte yaşadığınız cilt lekeleri için krem önerileri:

Leke Giderici Cilt Kremi Önerileri

1. Phytocenter Zgscarage Cream - Leke Giderici Cilt Bakım Kremi

Phytocenter Zgscarage Cream, içeriğinde ardıç, sarı kantaron, limon kabuğu, zeytinyağı ve kudret narı yağları ile birlikte C ve E vitaminleri barındırır. Hem cildinizi nemlendirir hem de yeniler ve canlılık katar. Tüm cilt tipleri için uygundur.


Kullanım konusunda ise bir yaş sınırlamasına sahip değildir. Günde bir kez yatmadan önce temiz yüze uygulanması önerilir. Güneş ışığı ile direk temasından ise kaçınılmalıdır. Alerjik bir durum yaşanmaması için içeriği okunmalıdır.


Madecassol Leke Giderici Cilt Bakım Kremi

2. Madecassol Krem

Leke giderici krem önerileri listesinin ikinci sırasında Madecassol krem var. İçeriğinde yer alan Centella asiatica bitkisinin ham maddesi ile cildi onarma etkisine sahiptir. Aynı zamanda cildi yeniler ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Hamile kadınlar ve emziren annelere herhangi bir yan etkisi bulunmadığı için tercih edilebilir. Sivilce izleri için maske arıyorsanız bu krem sizin için uygun olabilir. Sadece eczanelerde bulunan kremi kullanmadan önce bir dermatoloğa danışmak doğru bir adımdır.

Leke giderici krem önerilerinden birisi de expigment krem

3. Expigment Krem

Expigment Krem, cildin hassasiyet durumuna göre değişiklik gösteren bir kremdir. Güneş lekelerini, sivilce lekelerini ve renk eşitsizliklerini gidermede ya da azaltmada yardımcı olan leke giderici krem önerileri arasındadır. En ağır lekeleri bile gidermede etkilidir.

La Roche-Posay Pigmentclar Krem SPF 30

4. La Roche-Posay Pigmentclar Krem SPF 30

Oldukça bilinen ve tanınan bu krem yüzde, boyunda ve ellerde görülen koyu lekelere etki eder. Cildin mat görünümünü azaltır. Uzun süre etkili olan krem aynı zamanda yeni lekelerin oluşmasını önleyici özellikte olduğu için leke giderici krem önerileri arasında yerini alır.

Kiehl’s Clearly Corrective Brightening & Smoothing Moisture Treatment

5. Kiehl’s Clearly Corrective Brightening & Smoothing Moisture Treatment

Ciltteki koyu lekeleri ve renk düzensizliklerini azaltan ya da gideren bir kremdir. Yoğun nemlendirme sağlaması ve içeriğindeki C vitaminin yüzdeki doğal ışıltıyı ortaya çıkarma özelliği ile leke giderici krem önerilerinden biridir.

Leke giderici krem önerisi

6. La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+ Krem

En etkili iz kremi olduğu düşünülen bu krem, içerdiği Vitamin B5, prebiyotik Tribioma kompleksi ve Madecassoside ile cildi korur ve onarır. Ciltte kuruluk, tahriş hissediliyorsa ve birçok nedenden oluşan lekeler var ise cildin onarılması için bu krem talimatları doğrultusunda kullanılabilir.


bioderma pigmentbio daily care ürünü leke giderici krem önerileri arasında

7. Bioderma Pigmentbio Daily Care

SPF 50 içerdiği ve yeni lekelerin oluşmasını engellediği için leke giderici krem önerileri arasında sıralanan bir kremdir. C ve E vitaminlerini de barındıran krem, koyu lekeler üzerinde oldukça etkilidir. Yaşlanma karşıtı kremler  gibi etki göstererek cildin parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlar.

Sinoz leke giderici krem önerisi

8. Sinoz Leke Kremi

Leke giderici krem önerileri söz konusunda olduğunda son zamanlarda adının sıklıkla duyulduğu bu krem de öneri listesine girer. Hamilelikte ve hormonal nedenlerle oluşan lekelerde etkili sonuç alınan ürünlerden biridir. İçeriğindeki C vitamini faydaları ile renk eşitsizliğini ortadan kaldırır.

Herbadern leke giderici krem

9. Herbaderm Renk Açıcı Leke Kremi

İçeriğindeki cilt beyazlatan bitki özleri ile doğum lekelerinde bile etkilidir. Ciltte bulunan koyu lekeleri, güneşten kaynaklanan lekeleri ve sivilce izlerini azalttığı için leke giderici krem önerileri arasına alınabilir. Cilde aydınlık bir görüntü vermesinin yanı sıra bazı kullanıcıların yüzünde sivilcelenme yaptığı da yorumlar arasındadır. Bu yüzden uygun cilt tipine göre krem seçmek oldukça önemlidir.

Leke Giderici Krem Nasıl Kullanılır?

Leke giderici kremlerin kullanımı için öncelikle kremin içeriğinde ağır kimyasalların olmaması gerekir. Çünkü kullanılan kozmetik kremler cilde zarar verebilir. Bu yüzden cildin ufak bir bölgesinde denedikten sonra herhangi bir alerjik reaksiyon ya da komplikasyon olmaması durumunda tüm cilde uygulanması önerilir. Leke giderici kremlerin kullanımıyla ilgili bazı önemli noktalar aşağıdaki gibidir:


  • Leke tedavisinde en etkili yol cilt tipinizi tanımanız, hangi lekelere sahip olduğunuzu tanımlamanız ve bir dermatoloğa danışmanızdır.
  • Leke giderici kremleri düzenli kullanmak önemlidir. Çünkü en etkili sonuç istikrarlı kullanmaktan geçer.
  • Kremi önerilen miktarda ve sürede kullanmak dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir.
  • Bazı kremlerin kullanıldıktan sonra güneş ile temas etmemesi gerekir. Bu yüzden bu ayrıntıya sahip olan kremler gece yatmadan önce kullanılır.
  • En etkili leke giderici krem çeşitlerinin beklentiyi karşılaması için talimatlara göre kullanılması önerilir. 


Leke giderici kremler her ne kadar önemli olsa da ciltteki lekeler kısa sürede oluşmadığı için onları azaltmak ve gidermek de kısa sürede olmaz. Leke giderici kremler düzenli ve istikrarlı bir kullanım süreci ister. Bunun yanında kullanılacak kremler cilt tipinize uygun olmalı ve uzmana danışarak karar verilmelidir. Doğal içerikli leke giderici krem kullanmak etkili sonuç almanız için ayrıca önemlidir. Bu yüzden Phytocenter, sunduğu doğal içerikler sayesinde cildinizi onarmaya yardımcı olur. Siz de cildiniz için etkili sonuç istiyorsanız Phytocenter’ı ürünlerini mutlaka inceleyin.